Als internet marketing bureau hebben wij regelmatig namen beschikbaar die niet meer nodig zijn voor onze online projecten. Deze worden verkocht of geveild. Hieronder vindt u informatie over hoe u mee kunt bieden op deze domeinnamen. Wij adviseren voor domein veilingen de betrouwbare veilingplatformen van Sedo en Undeveloped.

Domeinnaam aanbod Undeveloped

Het actuele aanbod op Undeveloped is hier terug te vinden:

Domeinnamen te koop

 

Domeinnamen kopen en verkopen via Sedo

Werkwijze en procedure Sedo

Alle biedingen zijn inclusief 21% BTW. De verkoper betaalt alle veilingkosten. Na aankoop ontvangt u een geldige Nederlandse BTW-factuur zodat u de BTW kunt terugvorderen bij uw BTW-aangifte.

Om namen te kopen en te verkopen is een Sedo Account nodig. Deze is volledig gratis. U kunt deze aanmaken via de volgende link indien u deze nog niet hebt:

Sedo Account aanmaken

Hoe gaat het verder wanneer u een domeinveiling gewonnen hebt?

Indien u een veiling gewonnen heeft, ontvangt u een betaalverzoek van Sedo. U maakt het geld over aan Sedo. Daarna wordt de domeinnaam aan u overgedragen. Pas wanneer de domeinnaam geheel in uw bezit is, wordt het geld uitbetaald aan de verkopende partij. Tevens ontvangt u een geldige BTW-factuur van uw aankoop zodat u de betaalde BTW kunt meenemen in uw BTW-aangifte, en uw aankoop in de boekhouding kunt verwerken.

Uitleg Adwords gegevens

Adwords is het advertentieprogramma van Google, die zoals u waarschijnlijk weet absolute marktleider is op dit gebied. De vermelde gegevens gaan over de term die in de domeinnaam beschreven wordt. Dus als het gaat om de domeinnaam goedkopeauto.nl dan hebben de gegevens betrekking op de term “goedkope auto”.
Het zoekvolume geeft aan hoe vaak er per maand op deze term wordt gezocht. Als er veel op de term gezocht wordt, dan is er ook een grotere kans dat uw domeinnaam spontaan ingetikt gaat worden. Tevens helpt de met de zoekopdacht overeenkomende domeinnaam om op de betreffende zoekopdracht hoog te scoren in Google, zodat er via Google en andere zoekmachines veel gratis bezoekers naar uw website komen. U kunt dit zelf controleren door bijv. in Google te zoeken naar koelkast of slaapbanken, u ziet dan op de eerste pagina ook koelkast.nl en slaapbanken.nl staan.
De CPC geeft aan hoeveel adverteerders bereid zijn te betalen per klik dus per ge�nteresseerde bezoeker op hun website. Dit betekent ook dat wanneer u mede via een goede domeinnaam hoog in de gewone zoekresultaten weet te komen, u veel geld kunt besparen op uw Adwords budget.
De concurrentie indicatie van Adwords geeft aan hoeveel mensen er meebieden om te mogen adverteren op een bepaalde zoekterm. Als deze concurrentie hoog is, dan betekent dit vaak ook dat de CPC hoog is, soms hoger dan terug te verdienen valt. Mede via een goede domeinnaam kunt u echter alsnog bezoekers voor de betreffende zoekterm naar uw website krijgen via de “gewone” organische zoekresultaten, zonder 1 cent aan Adwords te hoeven betalen.

Tips voor bieden op Sedo domeinnaam veilingen

1. Het heeft geen zin om tot de laatste seconde te wachten met bieden omdat de veiling bij bieden in de laatste 10 minuten met 10 minuten verlengd wordt. Wij hebben al van meerdere klanten gehoord dat het bieden mislukte doordat ze tot de laatste seconde hadden gewacht, en dat ze daardoor de domeinnaam misliepen! Zorg dus dat u dit niet gebeurt.

2. Zorg dat u over een Sedo account beschikt (aanmaken kan hier) en dat uw account voldoende gecertificeerd is om mee te kunnen bieden. Afhankelijk van uw account-type wordt bepaald tot welk bedrag u mee kunt bieden. Bij waardevolle domeinen is het van belang om volledige certificering te hebben zodat u ook boven 10.000 euro kunt bieden. Neem hiervoor contact op met lianne.vanhoorn@sedo.com of volg de aanwijzingen in uw Sedo account. Let op dat het activeren van uw certificering de nodige tijd kost omdat dit een handmatig proces is.

3. Heeft u een domein veiling gewonnen en betaald, vraag dan een BTW factuur op via het Transfer Center, klik de domeinnaam aan, tabblad “Documents”, link “Request Invoice”.

Sedo account aanmaken om mee te kunnen bieden