Bent u op zoek naar hulp bij Search Console, of wilt u weten hoe Cridea dit inzet voor het verbeteren van de vindbaarheid van uw website in Google (SEO) ? Op deze pagina vertellen we u meer over wat Search Console is en hoe jullie bedrijf dit effectief kan inzetten. Heeft u hulp nodig bij het instellen van Search Console? Neem dan gerust contact met ons op 0252-823012.

Google Search Console is een super handige SEO tool. Net als de andere tools van Google is deze tool gratis en wordt door Google aangeboden om het proces van je online vindbaarheid te optimaliseren. In eerste instantie is Google Search Console in het leven geroepen om je website aan te melden bij Google, om daarmee aan te geven dat de pagina’s van uw site opgenomen moeten worden in de zoekresultaten. Dankzij het crawlen van uw website worden er echter nog veel meer gegevens gemeten én weergegeven die handig zijn om te gebruiken! Google Search Console is een onmisbaar programma bij het inzetten van SEO. Het kan helaas wel wat lastig zijn om de tool op de juiste manieren te gebruiken. Wij zetten het in voor, onder andere, de volgende belangrijke werkzaamheden die wij hieronder toelichten:

  • Website aanmelden bij Google
  • Focus op keywords
  • Bereikbaarheid van pagina’s onder controle houden
  • De Google Sitemap maken

Website aanmelden bij Google

Na het lanceren van een website, is de belangrijke stap het aanmelden van de site bij Google in Google Search Console. We zorgen er daarmee voor dat de site wordt opgenomen in Google Index, zodat uw website op de juiste manier wordt opgenomen in de zoekresultaten. Ook wanneer er een nieuwe pagina is gemaakt en live gezet, melden wij deze aan via Google Search Console.

Focus op keywords

Vervolgens houdt Google Search Console de organische zoekopdrachten bij, waarbij een pagina van uw website tussen de zoekresultaten werd getoond. Erg interessant om te zien welke zoekwoorden voor u interessant zijn! Daarbij zien we ook welke zoekwoorden een erg lage positie hebben. Hier kunnen wij goed mee bepalen welke zoekwoorden meer aandacht nodig hebben. Mogelijk levert dit ook inspiratie op voor nieuwe pagina’s, wat tevens uw vindbaarheid vergroot!

Bereikbaarheid van pagina’s

Google Search Console geeft aan welke technische fouten er nog zijn op de website. Zijn er bijvoorbeeld pagina’s die niet bereikbaar zijn en worden de pagina’s op mobiel ook getoond? Mocht de site een pagina hebben die uitkomt op een 404-pagina, dan heeft Google Search Console dit aan!

Google sitemap

Een belangrijke SEO factor is het hebben van een goede sitemap. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijk om een site te lezen én zo zijn de belangrijke zoekwoorden beter vindbaar. Er zijn verschillende soorten sitemaps (sitemapindelingen), dus het handig om hierover goed geïnformeerd te zijn! Wij weten hiervoor de juiste richtlijnen.

Prestaties in Google Search verbeteren
Google Search Console is een vrij uitgebreide tool, maar slechts 1 van de aspecten die wij aandacht geven wanneer wij voor uw bedrijf SEO werkzaamheden verrichten. U kunt uw SEO geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan Cridea waarbij wij rekening houden met veel aspecten, lees hierover meer op onze pagina over SEO uitbesteden.

Kennismaken? Bel ons op 0252-823 012 of vul ons contactformulier in.