De online zichtbaarheid van een website en onderneming vergroten kan met een aantal vrij gemakkelijke stappen. Op deze pagina geven we een aantal goede en concrete tips en leggen we u uit hoe en waarom u de online zichtbaarheid kunt verhogen.

Waarom wilt u als ondernemer online zichtbaar zijn?

Simpelweg omdat u als ondernemer uw producten of diensten aan de man wilt brengen. Want als niemand van uw bestaan af weet, dan heeft u het als ondernemer natuurlijk knap lastig. Zichtbaar zijn voor bestaande en nieuwe klanten is dan ook erg belangrijk voor alle ondernemingen. En omdat we nu eenmaal niet allemaal een fysieke winkel in de PC Hooftstraat hebben, moeten we het tegenwoordig veelal hebben van online marketing. En dat vergt misschien een hoop tijd, maar draagt absoluut bij aan naamsbekendheid en uiteindelijk meer omzet.

Want door uzelf online te laten zien, gaan mensen binnen uw netwerk u en uw bedrijf steeds beter leren kennen, onthouden ze uw naam en weten ze op den duur wat u hen zoal te bieden hebt. Na een tijdje (er van uitgaande dat u een fantastisch bedrijf heeft met een mooi aanbod) zal er mond-tot-mond reclame plaatsvinden, waardoor u uw klantenkring nog meer vergroot. En daarom, lieve ondernemers, is zichtbaarheid zo belangrijk!

Help mij direct zichtbaar worden

Hoe vergroot u uw online zichtbaarheid?

Zichtbaar zijn voor uw doelgroep met als doel meer naamsbekendheid leidt niet van de een op de andere dag tot een enorme toename van klanten en omzet. We spreken hier dan ook van een lange termijn investering. Des te meer reden om hier gelijk mee van start te gaan.

Hoe u dat doet?

Online zichtbaarheid van uw bedrijf, producten en diensten kunt u op meerdere manieren vergroten. Zo kunt u inzetten op het regelmatig plaatsen van posts via social media, u kunt starten met het rondsturen van een maandelijkse nieuwsbrief, of u kunt online een reclamecampagne beginnen. Welke manier u kiest, hangt met name af van uw doelgroep. Vraag u zelf dan ook af waar uw (potentiële) klanten zich bevinden en pas uw online marketingstrategie hierop aan.

5 gratis tips van Cridea om direct te starten met het vergroten van online zichtbaarheid

Wilt u gelijk van start? Goed idee!

Cridea biedt u deze vijf gratis tips om uw zichtbaarheid te vergroten.

1. Start en deel een blog

Het delen van interessante blogs vergroot uw zichtbaarheid direct. Een blog is een ideaal middel om uw kennis te delen, en daarmee autoriteit uit te stralen binnen uw branche of vakgebied. Blogs zijn makkelijk te delen via social media, waardoor u een groot bereik heeft en mensen naar uw website lokt.

2. Post of deel artikelen op social media

Naast blogs kunt u ook (afwisselend) interessante artikelen van anderen delen met uw netwerk. Tevens kunt u ook af en toe een foto van een noemenswaardig evenement of bijeenkomst delen. Ook op deze manier bent u steeds weer zichtbaar binnen uw netwerk.

3. Verstuur waardevolle nieuwsbrieven

E-mail is een communicatiemiddel waarbij de ontvanger direct wordt aangesproken. Hierdoor kunt u klanten en andere betrokkenen in uw maillist 1-op-1  benaderen, waardoor de kans groot is dat uw nieuws/e-mail daadwerkelijk wordt gelezen. Vul uw nieuwsbrief met nieuwtjes, maar ook met nuttige tips over bepaalde producten of diensten en bijvoorbeeld een kortingsbon. Zo blijft het voor de ontvanger interessante berichtgeving.

4. Houd uw website actueel en zinvol om te bezoeken

Zorg voor een actuele website waar regelmatig nieuwe content wordt geplaatst. Dit houdt uw website up-to-date en interessant voor klanten. Daarnaast kunt u de nieuwe webcontent of webpagina eenvoudig delen via social media. Op deze manier trekt u meer bezoekers naar uw website.

5. Zorg voor vindbaarheid via zoekmachines

Zorg dat uw bedrijf goed te vinden is binnen zoekmachines als Google of YouTube. Door uw website en content te (laten) optimaliseren voor zoekmachines (SEO), is uw bedrijf veel beter vindbaar en dus zichtbaar voor nieuwe klanten.

Niet de kennis in huis voor al deze zaken? Wij nemen zaken uit handen die u boven de pet gaan. We werken graag samen met ZZP-er, directeur, sales manager, marketeer of office manager.

Start vandaag nog met het vergroten van uw online zichtbaarheid

Wilt u vandaag nog starten met het verbeteren van zichtbaarheid, maar heeft u geen tijd om zelf blogs, content of posts te schrijven?

Geen probleem! Onze ervaren online marketeer helpt u graag uw online zichtbaarheid te verbeteren en daarmee uw klantenkring uit te breiden en uw omzet te verhogen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0252-823 012 of vul het contactformulier in.

Cridea realiseert resultaat

Uw organisatie is meer zichtbaar
Uw organisatie is beter vindbaar
Uw organisatie is herkenbaar

Zichtbaar: Naamsbekendheid en bereik worden vergroot

Vindbaar: Uw oplossing getoond aan wie er naar zoekt

Herkenbaar: Uw doelgroep herkent zich in uw verhaal en oplossing en wordt klant