In onze vorige blog lag de focus op het vergroten van uw online zichtbaarheid. Onze marketeer gaf gratis tips om direct de zichtbaarheid van uw bedrijf te kunnen vergroten door bijvoorbeeld het schrijven van blogs, social posts en het actualiseren van uw webcontent.

Vandaag gaat onze blog over een thema dat samenhangt met zichtbaarheid, namelijk: vindbaarheid.

Is uw bedrijf online vindbaar?

Eveneens een belangrijk aspect voor u als een ondernemer, want iedereen die een product of dienst aan de man wil brengen, moet in de eerste plaats vindbaar zijn voor potentiële klanten. Nietwaar?

Hoe u dat doet, online vindbaar zijn?

Dat vertelt onze SEO marketeer u graag! In deze blog praat hij u bij over de term ‘vindbaarheid’. Zo leert u in een paar minuten:

  1. Hoe u online vindbaar wordt binnen zoekmachines
  2. Hoe u vandaag nog start met het vergroten van uw vindbaarheid

Help mij direct vindbaar worden

 

Vindbaarheid hangt samen met een hoge ranking in zoekmachines

Wanneer wij iets als consument zoeken, maken we veelvuldig gebruik van zoekmachines als Google, Bing en tegenwoordig ook YouTube. Na het intoetsen van een zoekterm hebben we binnen een paar seconden duizenden hits en kunnen we met gemak een keuze maken tussen de vele aanbieders van het gezochte product. Hartstikke handig natuurlijk: niet alleen voor u als consument, maar uiteraard ook voor de ondernemer achter het product. Althans voor diegene die op de eerste pagina van Google staan vermeld. Want in de meeste gevallen worden alleen die zoekresultaten door de bezoekers bekeken.

Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat uw webpagina’s dusdanig hoog scoren binnen zoekmachines dat u op de eerste pagina terecht komt. Dit heeft een directe invloed op uw vindbaarheid!

Hoe vergroot u uw vindbaarheid in zoekmachines dan?

Los van het (laten) plaatsen van advertenties waarbij u per klik betaalt, kunt u ook op een andere manier de vindbaarheid van uw bedrijf of webshop vergroten binnen zoekmachines. Wat hieraan ten grondslag ligt is Search Engine Optimization (SEO), wat kortweg zoekmachine optimalisatie betekent. Door SEO toe te passen op uw website, verbeter u de ranking van uw website waardoor uw pagina’s hoger in de ‘organische’ zoekresultaten komen te staan.

Vindbaarheid in zoekmachines door SEO content

Search Engine Optimalization is vrij omvangrijk. Zoekmachines als Google kijken tegenwoordig naar maar liefst 200 factoren die invloed hebben op de ranking van webpagina’s. In deze blog richten wij ons alleen op het content gedeelte van SEO. Wilt u meer weten over andere belangrijke factoren zoals linkbuilding en techniek? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Cridea SEO marketeer.

Help mij direct vindbaar worden

Nu wij ons richten op de invloed die u heeft op uw vindbaarheid binnen zoekmachines door het optimaliseren van content, bekijken we het belang van het inzetten van de juiste zoektermen. Dit zijn de termen waarop u door uw doelgroep gevonden wilt worden. Verkoopt u bijvoorbeeld statafels, dat wilt u vindbaar zijn voor mensen die in zoekmachines de zoekterm ‘statafel/ statafels’ intypen.

Hoe doet u dat? Vindbaar zijn voor uw doelgroep?

Door belangrijke zoektermen op de juiste manier in uw online teksten. Naast het inhuren van een SEO copywriter van Cridea, kunt u ook zelf de zoektermen op de juiste manier in uw content aanbieden. Zorg er dan wel voor dat u van tevoren een gedegen zoektermenonderzoek doet naar de termen waarop uw doelgroep zoekt. Dit is van groot belang voor het slagen van uw contentoptimalisatie.

Hebt u achterhaald waar uw doelgroep op zoekt?

Mooi!

U kunt nu deze zoektermen in uw webcontent (laten) verwerken om uw online vindbaarheid te vergroten. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Gebruik de zoektermen op prominente plekken op uw webpagina en zorg dat ze op redelijke afstand van elkaar staan.
  • Overdrijf niet met het plaatsen van zoektermen. Het aantal zoektermen moet in balans zijn met het totaal aantal woorden op de pagina. Leesbaarheid van uw teksten is van groot belang.
  • Zorg ervoor dat de zoektermen niet alleen in de tekst voorkomen, maar ook in de headings, URL, paginatitel en metadescription.
  • Gebruik naast de zoekterm ook synoniemen. Op deze zoektermen kunt uw website vervolgens ook gevonden worden.

Cridea wenst u veel succes met het vergroten van uw online vindbaarheid!

Ondersteuning nodig?

Start vandaag nog met het vergroten van uw online vindbaarheid

Wilt u vandaag nog starten met het verbeteren van vindbaarheid, maar heeft u geen tijd om zelf een zoektermenonderzoek te doen en uw webcontent aan te passen?

Geen probleem! Onze ervaren SEO marketeer helpt u graag uw online vindbaarheid te verbeteren.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0252-823 012 of vul het contactformulier in.

 

Cridea realiseert resultaat

Uw organisatie is meer zichtbaar
Uw organisatie is beter vindbaar
Uw organisatie is herkenbaar

Zichtbaar: Naamsbekendheid en bereik worden vergroot

Vindbaar: Uw oplossing getoond aan wie er naar zoekt

Herkenbaar: Uw doelgroep herkent zich in uw verhaal en oplossing en wordt klant